„Suli Spájz”verseny
1.FORDULÓ FELADATAI: 2012. március
Gyakorlati feladat:
· Állítsatok össze 1 hétre való egészséges tízórait és uzsonnát.
- Receptet is mellékeljetek, ha szükséges.
- Legalább három napon keresztül készítsétek el és vigyetek magatokkal az iskolába a tízórait és az uzsonnát, az előzőleg összeállított heti terv alapján.
· Írjatok összefoglalót a csoportmunkátok menetéről, az alapanyagok beszerzési helyéről, hogyan sikerült közös véleményre jutnotok, maximum egy A4-es oldal terjedelemben.
· Fotókkal dokumentáljátok az elkészített tízórait, uzsonnát, az elkészítést és fogyasztást.
Kifejtős kérdések:
· Rajzoljátok fel a táplálkozáspiramist.
o Soroljátok fel a főbb élelmiszercsoportokat.
o Csoportonként említsetek négy élelmiszert.
· Milyen lenne az iskolád iskolakertje?
o Készíts tervet és rajzot az elképzelt iskolakertről, a növények megnevezésével.
Ne feledd! Az egészséges táplálkozás alapelveit betartva mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő választékot, ezért mindig TÖBB JÓ MEGOLDÁS létezik!
Beküldési határidő: 2012.03.21.
Beküldési cím: kca@kca.hu (Szőke Noémi, +36 30 855 64 15)
Szakmai segédanyagokat a http://sulispajz.blogspot.com/ -on találtok, illetve személyesen is szívesen segítünk a felmerülő kérdésekkel kapcsolatban! Elérhetőségek a blogon!
A pontozás szempontjai:
- Az ételek mennyire felelnek meg az egészséges táplálkozás alapelveinek.
- Az ételek gyakorlati megvalósíthatósága.
- A csoportmunka megvalósulása.
- A felhasznált alapanyagoknál mennyire vettétek figyelembe a szezonalítást (évszaktól függően milyen zöldség, gyümölcs szerezhető be).
- Hazai termékek felhasználása.
- Az elvégzett munkáról készített hiteles írásos beszámoló.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése